Ca la Vidala

Ca La Vidala

Contacta'ns

El centre

Som un centre dedicat a la formació en dansa i, alhora, un espai per la creació de projectes culturals derivats de la dansa i el moviment. Ens mou inspirar, involucrar i empoderar a les persones a través del ball. L’aprenentatge, la qualitat i la inclusió són la base del nostre treball. Ens trobaràs a:
Xipreret 81-83, L’Hospitalet de Llobregat

L'equip

Direcció

Laura Mestres

Ballo des dels 5 anys i mai he deixat de fer-ho. He compaginat el meu interès per la docència amb la vida professional com a ballarina en diferents companyies i projectes.

La meva formació va des de la dansa clàssica, la dansa estilitzada, l’Escola Bolera i el Flamenco fins la Dansa Contemporània (Body Weather, Release, Limon), la Dansa Aèria i el Katsugen Seitai.

La meva inquietud per reconquistar un moviment propi, després de tants anys ballant, m’apropa a la Dansa-Teatre i la Improvisació. Les diferents tècniques del contemporani m’ introdueixen en el moviment creatiu i a una millor consciència corporal.

He creat diferents solos de dansa-teatre i peces de dansa creativa per nens i nenes, sempre des d’una visió contemporània i performàtica. Creacions compartides amb l’artista Glòria José.

 • Diplomada en Danza Española y Flamenco per el Real Conservatorio de Madrid
 • Equivalència a nivell de docència per l'Institut de Teatre de Barcelona
 • Postgrau en Educació i Moviment per l'Institut de Teatre de Vic
 • Directora i Professora del centre de formació i creació, CA LA VIDALA , des de fa uns 25 anys.
 • Docent en diferents escoles, preparant els alumnes pels exàmens lliures dels conservatoris de: Madrid, Múrcia, Sevilla i Barcelona (Institut del Teatre).
 • Docent en diferents escoles, preparant els alumnes pels exàmens lliures dels conservatoris de: Madrid, Múrcia, Sevilla i Barcelona (Institut del Teatre).

Flamenco

Iván Góngora

Alacant 1978. Ha forjat la seva carrera coneixent molt de prop el Flamenc, la Dansa Espanyola i la Contemporània. La seva inquietud li porta a aprofundir en el moviment amb la Dansa-Teatre, la Performance, la Improvisació, el Moviment Espontani, el Butoh, el Tao Yin i la vídeo instal·lació. Tot això li permet endinsar-se en la seva pròpia creativitat i deixar que flueixi el seu moviment més autèntic.

Treballa amb els coreògrafs María Pagés, Joaquín Cortés, Manolo Marín, Belén Maya, Manuel Soler, Cristóbal Reyes, Maestro Granero, Javier Palacios, Ramón Baeza, Mercedes Boronat, Paco Romero, Manuel Liñán, i Juan Carlos Lleida, entre altres.

Paral·lelament imparteix, Masterclass, cursos, tallers creatius i tallers de composició a Barcelona, Tarragona, Girona, Madrid, Alacant, Sevilla, Granada, Alemanya, Àustria, Suïssa i Thailandia.

 • Danza-Teatro, la Performance, la Improvisación, el Movimiento Espontáneo, el Butoh, el Tao Yin y la vídeo instalación
 • Actualment és director i bailaor de la ”Cia Iván Góngora”, resident al centro artístico Ca La Vidala, el suport del qual és essencial pel desenvolupament del seu treball.
 • Amb la companyia dirigeix i coreografia els espectacles "BEAUTY PROOF", "Camino del Cante", "Camino del Amor", "CYCLONE", "El Novio" i l'espectacle infantil "Happy Boom (danza imaginaria)", on el flamenc i el hip-hop són elements essencials.
 • Docent en diferents escoles, preparant els alumnes pels exàmens lliures dels conservatoris de: Madrid, Múrcia, Sevilla i Barcelona (Institut del Teatre).

Dansa contemporània | Entrenament en dansa

Marina Miguel

Des de 2015 forma part del col·lectiu Kernel Dance Theatre, juntament amb Junyi Sun i Alma Steiner, amb la que ha actuat en festivals com Sismògraf d’Olot, Fira Tàrrega, Dansa Metropolitana, Frei Art Festival, Fira Mediterrània, entre d’altres. Ha treballat i col·laborat amb artistes com Bebeto Cidra, Vero Cendoya, Lali Ayguadé, Sol Picó, Roser López Espinosa, Ballet Contemporani de Barcelona, Thomas Noone i Emanuele Soavi inCompany.

Ha participat amb les seves pròpies peces a Dansa Metropolitana, Casa Elizalde, Teatre Tantarantana, Auditori Sant Martí, Festival Tudanzas i al Gdanski Festiwal Tanca (Polònia) i obté el primer premi als Premis Coreogràfics de Sant Boi (2015).

 • Conservatori Professional de Dansa en l’especialitat de dansa contemporània (2013)
 • Conservatori Superior de Dansa en coreografia i tècniques de la interpretació (2018) a l'Institut del Teatre, Barcelona

Performer, assistent, direcció artística, docent, terapeuta del moviment i pintora

Glòria José

Col·labora en el nostres Casals Artístics interrelacionant plàstica i moviment.

Em formo en Arts plàstiques a la Llotja, acabant els meus estudis de Pintura ja estava assistint a tallers de Moviment i Improvisació en la Caldera.

Les ganes d'explorar i continuar aprenent em van portar a formar-me en Teatre en La Casona i en Dansa-Teatre i Moviment de la mà de Mónica Extremiana, Mercedes Boronat, Mauro Barahoma i Dansa Integrada amb Jordi Cortés, Adam Benjamin, Marisa Burgarolas i Thomas Mettler.

Aquestes dues disciplines artístiques m'enriqueixen i es nodreixen mútuament durant els meus anys de formació. Conviuen en el meu i m'ofereixen una mirada àmplia, multidisciplinària.

En l'àmbit de l'art aplicat a la salut, em formo en Cos i Art amb Susana Estela i Andres Waksman i en Tècniques Corporals per a la Teràpia amb Javier Muro

www.gloriajose.com

 • Des de 2010 treball amb persones amb diversitat funcional, intel·lectual i/o sensorial, formo part del Col·lectiu Liant la Barata com a docent i en la creació artística de les seves peces de dansa, fent gira en territori nacional.
 • Treball al costat de Jordi Cortés- Alta Realitat com a assistent de direcció i performer, presentant les peces en el Mercat dels Flors , Centre Dramàtic Nacional…
 • En Teatre participo en les creacions de Teatre comunitari en arts&coop i dono tallers en col·lectius amb el risc d'exclusió social. I formo part de l'equip artístic i directiu de Diversitat Teatral al costat d'Emili Corral.
 • Docent de dansa creativa per a la Asociacion Andi Down amb persones amb diversitat intel·lectual. I col·laboro amb la fundació Catalana de la Síndrome de Down en els seus tallers de Teatre i Cinema Fòrum.
 • En Ca la Vidala aporto la mirada multidisciplinària i el treball d'integració amb els participants tant en els processos creatius com en el Casal artístic.

Ballet i Jazz

Matteo Nicolai

Nascut a Lucca (Itàlia) en 1994, comença a ballar en classes de Ballet i Jazz als 14 anys, més tard s'acosta al Hip Hop i als 18 anys descobreix el Tap Dance. En 2015 es muda a Barcelona per a estudiar en la Formació Professional de Claqué de la Escola Luthier, dirigida per Guillem Alonso, centre en el qual actualment forma part del professorat.

 • En 2018 rep una beca per a assistir a la formació Tap Dance Freedom a New York, dirigida per Andrew Nemr.
 • És membre de WOODBEATS, companyia dirigida per Anna Llombart i amb la qual ha ballat en espais com el Teatre Apollo de Barcelona.
 • Forma part de la companyia de dansa swing JUST A MOOD dirigida per Aurelien Darbellay i Maria Ferrer, i de la BANDA STREET GROOVE dirigida per Clara Martinez.
 • Internacionalment, ha impartit workshops de Tap Dance i Percussió Corporal en països com Espanya i Itàlia.
crossmenu